2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Spanguolių ir kriaušių putėsiai

Šį desertą gaminau Kūčių vakarienei, bet jis tikrai tiks ir bet kuriai dienai. Ypač žiemos metu, kai spanguolės, rodos, tokios gardžios. O ir patiekalui pagaminti reikės vos kelių minučių (neskaičiuojant to laiko, kurį putėsiai praleis šaldytuve) ir kelių produktų.

Tiesa, aš naudojau želatiną, kad putėsiai būtų standesni, bet labai norėčiau išbandyti agar agarą kaip želatinos pakaitalą. Tada šį patiekalą visai būtų galima vadinti veganišku ir žaliavalgišku. Man šis patiekalas patiko, gaminsiu tikrai ne kartą.


Sudėtis:
150 g spanguolių
1 didelė ir gerai prinokusi kriaušė
Keletas valg. šaukštų agavų sirupo
1 valg. šaukštas želatinos
2 valg. šaukštai vandens

Paruošimas:
Želatiną užpilti trupučiu vandens ir palikti išbrinkti. Virtuviniu trintuvu sutrinti spanguoles ir nuluptą kriaušę (žinoma, be sėklų), į trintuvą įpilti agavų sirupą ir permaišyti.
Želatiną truputį pakaitinti, kol grūdeliai ištirpsta (tik neužvirinkite) ir supilti ją į trintas spanguoles ir kriaušes. Viską išmaišyti, supilstyti į indelius ir dėti į šaldytuvą. Po geros valandos jau galima valgyti. Nebūčiau valgiusi šio deserto Kūčioms, tai turbūt dar būčiau užsidėjusi plaktos grietinėlės. Gaivu, skanu, žiemiška.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą