2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Paprastas tortas dviems iš sluoksniuotos tešlos

Pastebiu, kad mano virtuvėje pastaruoju metu karaliauja visiškai paprasti patiekalai. Nors tie valgiai paruošiami greitai ir paprastai, bet tai nereiškia, kad rezultatas nekoks. Priešingai - net ir paprastas maistas gali būti labai skanus. Pavyzdžiui, šiandien valgiau savo mėgstamą keptą varškės sūrį su pomidorų salotomis, ir net akyse žaliavo, kaip buvo skanu. Suraičiau visą sūrį su niekuo net nepasidalinusi (gerai, kad niekas ir nenorėjo, jog dalinčiausi). :)

O desertui siūlau labai paprastą tortuką iš sluoksniuotos tešlos su plikytu kremu ir bananais.

Sudėtis:
3 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos
2 gerai prinokę bananai
1 kiaušinis
3 valg. šaukštai cukraus
1,5 valg. šaukšto miltų
~350 ml pieno
100 g sviesto
1 šaukštas kakavos (galima keisti tirpia kava, jei nemėgstate kakavos)
Vanilinio cukraus


Paruošimas:
Šaldytos tešlos lakštus atšildyti ir iškepti (180 laipsnių orkaitėje kepti apie 20 min.). Ištrauktus iš orkaitės lakštus padėti atvėsti.
Kol lakštai vėsta, pasiruošti plikytą kremą. Kiaušinį gerai išplakti su cukrumi. Įdėti miltus ir vėl gerai išsukti. Po to supilti pieną, išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių ir statyti ant silpnos ugnies ir kaitinti, nuolat maišant, kol pradės tirštėti. Paprastai kai tik kremas pradeda virti, jis pasiekia reikiamą tirštumą. Tada nuimti indą su kremu nuo ugnies, suberti kakavą, vanilinį cukrų ir įdėti sviestą. Išmaišyti ir leisti kremui atvėsti.
Iš lakštų ir kremo formuoti tortuką. Kadangi sluoksniuota tešla kepdama pakyla, tad nebijokite prieš formuojant tortą, lakštus suslėgti ranka, kad būtų lygesni. Ant vieno lakšto dėti trečdalį kremo, išdėlioti riekelėmis pjaustytą bananą. Vėl dėti tešlos lakštą, pusę likusio kremo. Galiausiai, paskutinis lakštas, kremas, pjaustytas bananas.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą