2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Brokoliai su beveik kinietišku padažu

Šis patiekalas tiks ir pietums, ir vakarienei. Aš labai mėgstu brokolius, todėl mano šaldytuve dažnai jų galima užtikti - tiek šaldytų, tiek šviežių (kiek švieži jie gali būti vasario mėnesį). Be to, brokoliai yra nuostabi daržovė dar ir tuo, kad yra greitai paruošiama. Taigi šiandien siūlau beveik kinietišką patiekalą su brokoliais.

Sudėtis:
Brokolis
Svogūnas
2 pomidorai
Sezamo sėklos
4-5 valg. šaukštai sojų padažo
1 arb. šaukštelis medaus
1 arb. šaukštelis krakmolo
Šlakelis acto (geriau ryžių acto)
Čili pipiras
3 skiltelės česnako
Aliejaus kepimui

Paruošimas:
Brokolį padalinti šakelėmis, užpilti šaltu vandeniu ir statyti virti. Kai tik vanduo užvirs, puodą nuimti nuo ugnies, vandenį nupilti ir brokolius perlieti šaltu vandeniu.
Pasiruošti visus ingredientus prieš užkaičiant keptuvę, nes, kaip žinia, tokie a la kinietiški patiekalai ruošiami žaibo greičiu Wok keptuvėje.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, pomidorus nulupti ir supjaustyti didokais gabalėliais. Čili pipirą supjaustyti smulkiai. Jei nemėgstate aštriai, galite čili pipiro ir nenaudoti.
Atskirame indelyje pasiruošti padažo ruošinį. Supilti sojų padažą, actą, įdėti medų, įspausti česnako skilteles ir gerai išmaišyti. Galima dar įpilti šlakelį vandens. Įdėti krakmolą ir vėl gerai išmaišyti.
Gilioje Wok keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, suberti svogūnus, čili pipirą ir porą minučių pakepinti vis pamaišant. Po to sudėti brokolius, vėl minutę maišant pakepti. Sudėti pomidorus, dar kartą pamaišyti. Galiausiai, įpilti padažo ruošinį. Jei matote, kad padažas sutirštėjo per daug, įpilkite šiek tiek vandens. Taigi dar kartą pamaišom ir dedam patiekalą į lėkštę. Užbarstom sezamo sėklų ir skanaujame su virtais ryžiais ar apkepintos baltos duonos skrebučiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą